Išpuolis įvykdytas nepraėjus nė trims mėnesiams nuo grupinio 23 metų Delyje studijavusios merginos išžaginimo ir nužudymo važiuojančiame autobuse. Tai sukėlė Indijos kovotojų už moterų teises nerimą – buvo prabilta apie vyrų sužvėrėjimą. Taip pat sunerimta dėl į Indiją atvykusių turistų saugumo.

Pirmadienį Indijos vidaus reikalų ministras užsiminė, kad turistams gresia didelis pavojus, jeigu jie apie savo kelionės planus neinformuoja policijos pareigūnų. Uma Shankaras Gupta televizijos naujienų kanalui NDTV teigė, jog išpuolis prieš šveicarę moterį buvo „apgailėtinas“, tačiau turistai turėtų griežtai laikytis užsienio keliautojams skirtų taisyklių.

„Dėl to, kas įvyko, mūsų šalis atrodo apgailėtinai. Kai atvyksta užsienio turistai, jie apie savo planus turėtų informuoti policijos komendantą. Tokia yra tvarka, tačiau jos nesilaikoma – aiškino Indijos užsienio reikalų ministras. - Jų palapinė buvo atokiau nuo miesto, tačiau incidento neturėjo būti, todėl mes pagalvosime, ką dar galima padaryti dėl užsienio turistų“.

Ministro komentarai pasirodė po to, kai Madhja Pradešo policija sulaikė šešis 20-25 metų vyrus, kurie netrukus stos prieš teismą.

39 metų mokytoja ir jos trisdešimtmetis sutuoktinis apsistojo pernakvoti pakeliui iš centrinėje Indijoje esančios Orčos į Agrą, kurioje yra Tadž Mahalo mauzoliejus. Juos užpuolė grupė lazdomis ir pistoletais ginkluotų vyrų. Du užpuolikai surišo vyrą, o likusieji keturi išžagino jo žmoną.

Kriminalistai sugrąžino iš šveicarų pagrobtą nešiojamąjį kompiuterį, mobilųjį telefoną ir pavogtus pinigus. Taip pat rastas ginklas, kuriuo užpuolimo metu grasinta aukoms.

Sutuoktiniai buvo užpulti apie devintą vakaro penktadienį, kovo 15 dieną, Jhadios kaime Datijos priemiestyje, kur apsistojo pernakvoti palapinėje. Tai buvo vienas sustojimų jų kelionėje dviračiais po Aziją. Prieš tai jie minė pedalus Irane.

Policijos inspektoriaus pavaduotojas Dilipas Arya pranešė, kad, aukos teigimu, ją išžagino keturi vyrai. Visi jie prisipažino įvykdę nusikaltimą. Jeigu jie bus pripažinti kaltais, jiems gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Šveicarijos ambasadorius Indijoje Linus von Castelmuras pranešė, kad nusikaltimo aukos po patirto siaubo šiuo metu atsigauna Naujajame Delyje. Kol kas jie pasiliks Indijoje, kad galėtų padėti policijai.
„Pora išreiškė savo pasirengimą bendradarbiauti tęsiant tyrimą ir vykdant identifikavimo procesą. Kol kas jie pasiliks Indijoje“, - tikino L. Castelmuras.