Ši pykčio banga buvo neįprasta šalyje, kurioje išpuoliai prieš moteris dažnai ignoruojami, o kaltininkai retai kada baudžiami.

Opozicijos įstatymų leidėjai trečiadienį protestavo prie parlamento pastato ir reikalavo žagintojams mirties bausmės.

Prie Delio policijos būstinės taip pat vyko demonstracijos, per kurias protestuotojai taip pat reikalavo kuo skubiau nuteisti žagintojus. Tuo tarpu įpykę studentai sostinės gatvėse rentė barikadas.

Policija pranešė, kad šeši vyrai sekmadienį išžagino 23 metų medicinos studentę, taip pat sumušė ją ir jos draugę metaliniais strypais, o tuomet išmetė iš autobuso.

Išžaginta mergina buvo paguldyta į ligoninę, būdama kritinės būklės, o gydytojai sakė, kad ji patyrė sunkių vidinių sužalojimų.

Delio policijos vadas Neerajas Kumaras sakė, kad buvo suimti keturi įtariamieji, o dviejų kitų ieškoma.

Vidaus reikalų ministras Sushilkumaras Shinde sakė parlamentui nurodęs suintensyvinti policijos patruliavimą gatvėse, ypač tamsiuoju paros metu.

Pasak S.Shinde, vyriausybė pasiūlė baudžiamojo kodekso pataisas, kurios sugriežtintų bausmes už išžaginimus ir kitus nusikaltimus prieš moteris. Tačiau šie pakeitimai dar nebuvo svarstomi ir priimti parlamento.

Analitikai ir protestuotojai pastebėjo, kad šį pykčio proveržį nulėmė pastaruoju metu dažnėję nusikaltimai prieš moteris ir akivaizdus valdžios bei policijos nesugebėjimas užtikrinti moterų saugumą.