Pasak pareigūnų, incidentas, įvykęs 1992 metais hinduistų ekstremistų minios nugriautoje 16 amžiaus Babūro mečetės vietoje, kurioje po to buvo pastatyta laikina šventykla hinduistų dievui Ramai, baigėsi po dvi valandas trukusio susišaudymo.

"Mes nukovėme šešis iš jų ir suradome keturis automatus AK-47", - telefonu iš Ajodhjos, esančios už maždaug 600 km į pietryčius nuo Delio, sakė apskrities pareigūnas. - Teroristai taip pat numetė kelias granatas, bet jos nesprogo".

Pasak pareigūno, vyrai perlipo užpakalinę griežtai saugomo komplekso sieną, prie kurios privažiavo automobiliu. Policija suėmė automobilio vairuotoją, teigė pareigūnas.

Visoje šalyje paskelbta saugumo pajėgų parengtis, siekiant po antradienio išpuolio užkirsti kelią bet kokiems naujiems neramumams, pranešė televizija.

Hinduistai mano, kad į Indiją iš Afganistano įsiveržęs musulmonų užkariautojas Babūras anksčiau šioje vietoje stovėjusią mečetę pastatė vietoje nugriautos Ramos, kuris, anot padavimų čia gimė, šventyklos.

Sugriovus mečetę, visoje šalyje kilo masinės riaušės, nusinešusios 3 tūkst. žmonių gyvybes. Tai buvo didžiausi kruvini religiniai susirėmimai nuo kovų, kilusių po 1947 metais įvykdyto britų valdomos Indijos kolonijos padalijimo į hinduistų dominuojamą Indiją ir musulmonišką Pakistaną ir jų nepriklausomybės paskelbimo.

Tačiau pačiame senoviniame Ajodhjos mieste, kur šimtus šventyklų supa siauros vingiuotos gatvelės pilnos beždžionių, po 1992 metų smurto proveržio įsiviešpatavo sąlyginė ramybė.