Ketvirtas bylos atsakovas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, sakė kaltintojas Ujjwalas Nikamas. Kaltintojas prašė mirties bausmės pagal griežtus įstatymus dėl išžaginimų, priimtus visuomenei pasipiktinus dėl studentės mirtimi pasibaigusio grupinio išžaginimo Delyje 2012 metais.

„Ši byla pirmoji Indijoje, kai nuteistiesiems skirta mirties bausmė, nors auka liko gyva“, – sakė U.Nikamas.

Praėjusį mėnesį minėti trys vyrai buvo nuteisti kitoje byloje – dėl skambučių centro operatorės išžaginimo tame pačiame apleistame fabrike 2013 metų liepą. Tas nusikaltimas buvo įvykdytas mėnuo prieš tai, kai buvo užpulta fotožurnalistė. U.Nikamas šiuos tris atsakovus pavadino recidyvistais.

Teisėja Shalini Phansalkar-Joshi sakė, kad nusikaltimas buvo žiauraus pobūdžio ir kad bausmė pasiųs aiškų signalą visuomenei.

Po to, kai Delyje, važiuojančiame autobuse keli vyrai išžagino ir žiauriai sužalojo 23 metų medicinos studentę, kuri vėliau nuo sužeidimų mirė, Indija sugriežtino bausmes už lytinius nusikaltimus ir ėmė greičiau nagrinėti tokias bylas lėtumu garsėjančiuose savo teismuose. Toje Delio byloje mirti buvo nuteisti keturi vyrai. Minimi procesai Delyje ir Mumbajuje buvo baigti per septynis mėnesius.

Mumbajuje nuteisti vyrai gali per tris mėnesius apskųsti mirties bausmes apeliaciniame teisme.

Tuo tarpu kitoje byloje penktadienį kalėti buvo nuteisti 24 vyrai, kurie 1996 metais Keralos valstijoje pusantro mėnesio žagino pagrobtą paauglę. 2005-aisiais teismas išteisino visus atsakovus, išskyrus vieną, bet Indijos aukščiausios instancijos teismas pernai nurodė juos teisti iš naujo. Procesas buvo baigtas per šešis mėnesius. Vienas vyras buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, kiti 23 – kalėti nuo septynerių iki 11 metų.

1996-aisiais 16-metė auka buvo pagrobta ir žaginama namuose, viešbučiuose, automobiliuose ir visuomeninio transporto autobusuose. Tarp nuteistųjų yra į pensiją išėjęs profesorius, teisininkai, verslininkai ir valstybės pareigūnai.