„Dabar patvirtinta 27 žmonių žūtis per spūstį, o dar 29 buvo sužeisti“, – nurodė Andhra Pradešo valstijos vyriausiojo ministro Chandrababu Naidu atstovas. Policija anksčiau buvo paskelbusi, kad žuvo penki žmonės.

Panika minioje kilo apie 8 val vietos (5 val. 30 min. Lietuvos) laiku Radžamundrio mieste Andhra Pradešo valstijoje, kai dešimtys tūkstančiai žmonių veržėsi prie Godavario upės per Maha Puškaralu festivalį, sakė valstijos administracijos pareigūnas Arunas Kumaras.

Spūstis susidarė praėjus apie dviem valandoms nuo 12 dienų vyksiančios apsiprausos šventės oficialios pradžios. Policija nurodė, kad sumaištis kilo, kai dalis piligrimų mėgino susigrąžinti batus, pamestus maldininkams plūstelėjus prie upės kranto.

Radžamundris yra už 450 km į rytus nuo Haiderabado, kuris yra Andhra Pradešo ir naujai įkurtos Telanganos valstijos bendras administracijos centras.

Prognozuojama, kad beveik 24 mln. žmonių atvyks nuplauti savo nuodėmių prie Godavario upės, tekančios per minėtas dvi valstijas, vandenyse.

Maha Puškaralu festivalis prasideda tuo pačiu metu, kaip ir panaši, bet daug didesnė Kumbhamelos apsiprausos šventė, kuri šiais metais vyksta Nasiko mieste vakarinėje Maharaštros valstijoje.