Anot orų stebėtojų, ciklonas „Biparjoy“, kurio pavadinimas bengalų kalba reiškia „katastrofa“, šiuo metu slenka per Arabijos jūrą ir sausumą turėtų pasiekti kaip „labai stipri cikloninė audra“.

Vietos pareigūnų teigimu, Pakistano pietrytinėje Sindo provincijoje ir besiribojančioje Indijos Gudžarato valstijoje buvo evakuota po maždaug 20 tūkst. žmonių. Indijos meteorologijos departamentas nurodė, kad audra ketvirtadienio vakarą smogs netoli Indijos Džakhau uosto, o vėjo greitis galimai paspartės iki 150 km/h.

Indijos premjeras Narendra Modis pirmadienį pirmininkavo susitikimams, kuriuose buvo diskutuojama apie besiartinantį cikloną. N. Modis paragino pareigūnus „imtis visų įmanomų priemonių užtikrinti, kad pažeidžiamose vietovėse gyvenantys žmonės būtų saugiai evakuoti“. Gudžarato valdžios institucijos perspėjo, kad gali būti paveikta apie 1,6 mln. valstijos gyventojų, smarkiems vėjams ir liūtims jau pražudžius tris žmones.

Pakistano meteorologijos departamentas savo ruožtu tvirtino, kad ties pakrantės teritorijomis vėjo gūsių greitis gali pasiekti 120 km/h.

Indijos vandenyno šiaurėje ciklonai yra reguliarus reiškinys. Mokslininkai perspėja, kad klimato kaitos akivaizdoje stebimas didėjantis audrų intensyvumas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją