Pasak policijos aukšto rango pareigūno Ashoko Kumaro Yadavo, dėl devynių suimtųjų, kurie visi yra susiję su bendrove, prižiūrėjusia Indijos vakarinėje dalyje sugriuvusį tiltą, atliekamas tyrimas dėl netyčinės žmogžudystės.

Maždaug 223 metrų ilgio ir 1,5 metro pločio kabantis tiltas buvo atidarytas dar 1880 metais britų kolonijinės valdžios. Jis buvo pagamintas iš medžiagų, atgabentų iš Anglijos.

Transliuotojas NDTV skelbė, kad trečiadienį po septynių mėnesių remonto atidarytas tiltas neturėjo saugos sertifikato, o šeštadienį filmuotoje vaizdo medžiagoje matyti, kad jis svyruoja.

Sekmadienį tiltas sugriuvo ir šimtai žmonių nukrito į upę.

Valdžios institucijų teigimu, beveik 500 žmonių, įskaitant moteris ir vaikus, minėjo religinę šventę ant beveik 150 metų senumo kabančio tilto Morvio mieste Indijos vakaruose ir aplink jį, kai sekmadienį, jau sutemus, nutrūko jį laikantys lynai.

Dėl to Gudžarato valstijoje esantis netvirtas statinys sugriuvo, į vandenį įkrito daugybė žmonių, o kiti desperatiškai laikėsi įsikibę tilto liekanų ir šaukėsi pagalbos.

Morvio policijos viršininkas P. Dekavadiya sakė, kad žuvusiųjų skaičius iki pirmadienio popietės padidėjo iki 137-ių. Tarp žuvusiųjų yra apie 50 vaikų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją