Ministras pirmininkas Narendra Modi pasveikino Indijos gynybos tyrimų ir plėtros organizacijos (DRDO) mokslininkus ore sėkmingai išbandžius šalyje sukurtą raketą „Agni-V“, kurioje įdiegta atsiskiriančios galvutės su individualiai taikomais blokais (angl. Multiple Independently Targetable Re-entry Vehicle, MIRV) technologija.

MIRV technologija užtikrina, kad viena raketa nešti keletą kovinių galvučių, kurių taikiniai yra skirtingose vietovėse, pranešė naujienų kanalas NDTV. Šią technologiją naudoja vos vos keletas šalių – Jungtinės Valstijos, Kinija, Rusija, Didžioji Britanija ir Prancūzija.

Indija - didžiausia demokratinė valstybė pasaulyje - teigia raketų programą jau daugiau nei tris dešimtmečius vykdanti išimtinai gynybos tikslais.

„Agni“ (hindu kalba šis žodis reiškia ugnį) yra viena iš pažangiausių raketų sistemų Indijoje. Vidutinio ir tolimojo nuotolio raketų šeima „Agni“ yra svarbi Indijos atgrasymo programos, nutaikytos visų pirma į šalies varžovus regione – Pakistaną ir Kiniją – dalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją