„The Telegraph“ skelbia, jog nusikaltimas buvo įvykdytas šalia Delio esančiame mieste.

Informuojama, kad keturi policijos pareigūnai laikinai nušalinti nuo pareigų, o penktasis perkeltas dirbti kitur. Tokių priemonių policijos vadovybei teko imtis sulaukus aukos artimųjų skundo esą iš pradžių pareigūnai, į kuriuos buvo kreiptasi, netgi atsisakė užfiksuoti nusikaltimo faktą.

Šalyje atvirai nirštama dėl policijos pareigūnų aplaidumo ir nenoro registruoti nusikaltimus. Be to, paprasti žmonės į juos kreiptis bijo, nuogąstaudami, jog pareigūnai gali už pagalbą pareikalauti kyšio.

Minėtojo nusikaltimo auka dingo penktadienio vakarą, kai, baigusi pamainą drabužių siuvykloje Noidos pramoniniame ir technologijų mieste, esančiame visai greta Delio, išėjo namo. Kai merginos tėvas kreipėsi į policiją dėl dukters dingimo, pareigūnai jo nuogąstavimų rimtai nevertino, tik iškėlė versiją esą mergina su kuo nors pabėgo.

Pusnuogės merginos lavonas rastas šeštadienį. Policijos teigimu, šiuo metu laukiama specialistų išvadų, patvirtinsiančių ar paneigsiančių faktą, jog mergina buvo išprievartauta. Aukos šeima įtaria, jog nusikaltimą įvykdė vietos jaunuoliai, anksčiau ne kartą merginą persekioję.

Vienas netgi buvo įsibrovęs į merginos namus ir kėsinosi ją išprievartauti.

Du vyrus policijos pareigūnai jau apklausė, šiuo metu ieškoma trečiojo įtariamojo. Vienas iš jaunuolių anksčiau žadėjo auką vesti, tačiau vėliau paaiškėjo, jog jis jau turi žmoną.

Indijos dalitų arba neliečiamųjų teisių gynėjai tvirtina, jog mergina galėjo pražūti ir dėl kastos, kuriai priklausė.