„Svarbus Indijos misijos pranešimas: dėl su veikla susijusių priežasčių nuo 2023 m. rugsėjo 21 d. iki tolesnio pranešimo stabdomos Indijos vizų paslaugos“, – ketvirtadienį savo tinklalapyje paskelbė „BLS International“.

Kanados premjeras Justinas Trudeau pareikalavo Indijos, kad ši „labai rimtai“ vertintų įtarimus, jog indų agentai atliko vaidmenį nužudant Hardeepą Singhą Nijjarą.

Įsiplieskus ginčui, abi šalys išsiuntė viena kitos diplomatus. Indija griežtai atmetė jai mestus kaltinimus ir pavadino juos „absurdiškais“.

Apie sprendimą stabdyti vizų išdavimą pranešta praėjus dienai po to, kai Indijos užsienio reikalų ministerija išreiškė susirūpinimą dėl Indijos piliečių saugumo Kanadoje. Ministerija paminėjo „politiniu požiūriu toleruojamus neapykantos nusikaltimus“ ir „smurtą“ bei prakalbo apie grasinimus, kurių esą susilaukia Indijos diplomatai ir tam tikri Indijos bendruomenės atstovai, nepritariantys „prieš Indiją nukreiptam kursui“. Pranešime Indijos piliečiams buvo rekomenduota vengti tam tikrų Kanados vietovių.

H. S. Nijjaras, kurį Indija buvo paskelbusi ieškomu teroristu, buvo nušautas šių metų birželio 18 d. Vankuverio priemiestyje Saryje. H. S. Nijjaras pasisakė už nepriklausomos sikhų valstybės, kuri galėtų apimti dalį Šiaurės Indijos ir dalį Pakistano, sukūrimą. Naujasis Delis kaltino H. S. Nijjarą Indijoje įvykdžius teroristinių atakų – jis tai neigė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją