Policija plieniniu žiedu apjuosė Indijos sostinės centrą, kai Singapūro ligoninė, gydžiusi 23 metų merginą pastarąsias dvi dienas, paryčiais pranešė apie jos mirtį.

Indijos premjeras Manmohanas Singhas pareiškė pagarbą nukentėjusiajai, kurios vardas neatskleidžiamas, tačiau kuri buvo praminta "Indijos dukra". Vyriausybės vadovas teigė suprantantis protestų bangą, kilusią po išpuolio prieš tą merginą gruodžio 16 dieną.

Mirusiosios palaikai vėliau šeštadienį bus parskraidinti į Indiją. Kartu parskris jos tėvai, kurie buvo prie savo dukros lovos, kai ji buvo paskelbta mirusia 4 val. 45 min. vietos (penktadienį 22 val. 45 min. Lietuvos) laiku.

"Ji kentėjo nuo didelio organų nepakankamumo po sunkaus kūno ir smegenų sužalojimo, - sakoma Singapūre esančios Elzbietos Kalno ligoninės vedėjo Kelvino Loho pranešime. - Ji labai ilgai narsiai kovojo dėl savo gyvybės, kad ir kaip tai buvo sunku, tačiau trauma buvo per sunki, kad ją būtų galėjęs įveikti jos kūnas."

Gruodžio 16-ąją į autobusą įsėdusią studentę užpuolė šeši vyrai, kurie vienas po kito ją žagino ir sumušė metaliniu strypu, o po to išmetė savo auką ir ją lydėjusį vaikiną iš važiuojančio autobuso.

Žagintojams pateikti kaltinimai

Šešiems įtariamiesiems, suimtiems Indijoje dėl merginos išžaginimo, buvo pateikti kaltinimai ir dėl žmogžudystės, kai jų auka šeštadienį mirė nuo per išpuolį patirtų traumų, pranešė policija.

"Jiems pateikti kaltinimai (dėl žmogžudystės)", - nurodė Dėlio policijos atstovas Rajanas Bhagatas (Radžanas Bhagatas).

23 metų moteris, tapusi grupinio išžaginimo auka viename Delio autobuse gruodžio 16 dieną, mirė vienoje Singapūro ligoninėje. Šis išpuolis išprovokavo audringus protestus ir nacionalinius debatus dėl smurto prieš moteris. Visi šeši įtariami išžaginimo dalyviai yra suimti ir laikomi areštinėje.