Šešios Indijos Andra Pradešo valstijoje gyvenančios moterys – žmonos statybininkų, 2005 metais pripažintų kaltais dėl apsauginio iš Nepalo nužudymo. Apsauginis statybininkams, dirbusiems Jungtiniuose Arabų Emyratuose, sutrukdė iš statybų aikštelės pavogti vielos. Indijos piliečiai bei dar keturi darbininkai iš Pakistano už šį nusikaltimą buvo nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis nuo 10 iki 24 metų.

Kalinių sutuoktinės tvirtina, jog jų vyrai nekalti. Moterys įsitikinusios, jog Dubajaus teismas jų atžvilgiu buvo šališkas.

Neseniai išsiaiškinusios, jog, remiantis šariato teise, nužudymo aukos artimieji gali sutikti su kaltinimų panaikinimu nusikaltėliui, jeigu jiems pasiūloma adekvati pinigų suma, moterys nusprendė bet kokia kaina surinkti 1,5 mln. rupijų (apie 73 tūkst. Lt).

„Kai norėjome sužinoti tiesą, mums niekas nepadėjo. Nežinome, kiek ilgai visai tai tęsis. Siūlome parduoti savo inkstus, kad galėtume juos išsipirkti“, - agentūrai „Asian News International“ sakė viena iš aukotis pasiryžusių indžių.

Migrantų teisių tarybos viceprezidentas Bheemas Reddy sakė, jog moterys kitos alternatyvos, iš kur gauti tiek pinigų, praktiškai neturi. Pastaba: Indijoje parduoti savo organus griežtai draudžiama.
„Dėl leidimo jos kreipėsi į Valstybinę žmogaus teisių komisiją, tačiau atsakymo kol kas nesulaukė“, - sakė pareigūnas.