Jo teigimu, šiandien įmonės „Liepajas ūdens“ techniniai darbuotojai ir ekspertai turi pateikti pasiūlymų, kaip suremontuoti sugriuvusią pirminio vandens valymo rezervuaro sieną. Jis taip ir neatsakė į klausimą, ar pavyko sustabdyti nuotėkį, rašo Delfi.lv.

Tiesa, į jūrą išsiliejusios nuotekos tiesioginės rizikos sveikatai nekelia, tačiau G. Ansinis visgi paragino vietos gyventojus mažiau maudytis jūroje Pietų Kuršo teritorijoje, ypač Medzės valsčiuje, nes srovė nuotekas nunešė būtent ta kryptimi.

Liepojos meras pareiškė, kad situacija kontroliuojama, ir patvirtino, jog į jūrą pateko 1 250 kubinių metrų nuotekų.

Incidento vietoje taip pat yra Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos darbuotojų. Jie kartu su ekspertais stengiasi įvertinti esamą situaciją ir galimą pavojų aplinkai.

Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Ryšių su visuomene skyriaus vadovė Aija Jalinska vakar sakė, kad, nutikus incidentui Liepojoje, buvo nusiųsta tarnybos specialistų, kurie su kitais ekspertais įvertins situaciją ir galimas aplinkos užteršimo grėsmes. Taip pat ieškoma potencialių sprendimų dėl ankstyvojo perspėjimo sistemos pritaikymo tokiems atvejams.

Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos regioninės valdybos direktorė Evita Šestakova pranešė, kad šiuo metu apžiūrima „Liepajas ūdens“ teritorija, įskaitant nuotekų priėmimo kamerą, kur valomas sieringas vanduo. Kamera sudaryta iš dviejų kanalų. Vienas iš jų pažeistas – sugriuvo siena. Kitas kanalas techniškai tvarkingas. Jis pradės veikti dar šiandien.

Anot E. Šestakovos, inspektoriai apžiūrinėja teritoriją ir filmuoja jūrą naudodami dronus.
Liepos 23 d. Liepojoje praūžė liūtis – iškrito 29 mm kritulių, arba 45 proc. mėnesio normos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją