Kovo 15-17 dieną vyksiančiuose griežtai kontroliuojamuose rinkimuose V. Putinas turėtų būti perrinktas dar vienai šešerių metų kadencijai Kremliuje.

Ketvirtadienį savo komandos socialiniame tinkle paskelbtame įraše A. Navalnas paragino savo šalininkus rinkimų dieną vienu metu ateiti prie balsadėžių ir sudaryti eiles, kad parodytų savo nepritarimą Kremliaus vadovui.

„Tai galėtų būti galingas šalies nuotaikų pademonstravimas... tikri žmonės, stovintys eilėse balsuoti prieš Putiną“, – rašė jis.

A. Navalnas laikomas tolimame kalėjime Arktyje, kur atlieka 19 metų laisvės atėmimo bausmę pagal kaltinimus, kuriuos jis pats, žmogaus teisių gynimo organizacijos ir Vakarų šalių vyriausybės vadina politiniu kerštu už pasipriešinimą V. Putinui.

Protestai prieš valdžią Rusijoje faktiškai yra neteisėti.

A. Navalnas paragino savo šalininkus pagrindinę balsavimo dieną – kovo 17 d., sekmadienį, 12 val. ateiti į rinkimų apylinkes ir taip išreikšti teisėtą protestą, kurio valdžia negalės sustabdyti.

„Tai bus tikras protestas visos šalies mastu, kuris vyks ne tik kiekviename mieste, bet ir kiekvieno miesto kiekviename rajone“, – sakė jis.

„Tai visiškai teisėta ir saugu... visiškai neįmanoma užkirsti tam kelio“, – pridūrė jis.

Jis paragino žmones rinkimuose balsuoti už bet kurį kandidatą, išskyrus V. Putiną.

Jo žmona ir kai kurie išeivijoje esantys jo bendraminčiai parėmė netikėtą kampanijos už taiką dalyvį Borisą Nadeždiną.

Kremlius nuolat teigia, kad Rusijos visuomenė vieningai palaiko V. Putiną.

Tačiau kritikai sako, kad dešimtmečius trunkanti cenzūra, griežti įstatymai prieš kitaminčius ir Kremliaus kritikų įkalinimas slepia didžiulį pasipriešinimą jam.

V. Putinas, pasibaigus dar vienai šešerių metų kadencijai, bus prabuvęs valdžioje daugiau nei tris dešimtmečius kaip prezidentas arba ministras pirmininkas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją