Šiuo metu O. Sh. Hammami laikomas su „Al Qaeda“ susijusios grupuotės iš Somalio „Al Shabaab“ vadu. Jis įtariamas rėmęs teroristus nuo 2006 m.

Omaras Shafikas Hammami užaugo Alabamoje. Amerikietis, naudodamasis tuo, kad anglų kalba jam gimtoji, įrašinėja propagandines repo stiliaus dainas apie džihadą ir islamą – tokių kompozicijų jis sukūrė mažiausiai šešias, rašo „ABC News“. Specialiosios tarnybos baiminasi, kad jo kūryba gali paskatinti anglakalbį jaunimą pradėti šventą karą – jo dainų klipai puikiai žinomi internete. Vienas netgi šiuo metu yra interneto svetainėje „YouTube“.

28 m. O. Sh. Hammami savo biografijoje rašo, kad praleido nerūpestingą vaikystę Alabamoje. Ieškomo teroristo teigimu, jis paveldėjo karštą būdą (jo motina – amerikietė, tėvas – siras) ir jau vaikų darželyje demonstravo savo charakterį.

O. Sh. Hammami tebėra Amerikos pilietis, nors seniai nebegyvena JAV. Jis mokėsi universitete, tačiau jo nebaigė, nes susipažino su islamistais salafitais. FTB duomenimis, nuo 2006 m. jis turi ryšių su teroristais.
Omaras Shafikas Hammami