Jungtinėms Valstijoms ir Izraeliui atsisakant atmesti karinių veiksmų tikimybę, ir Teheranui susidūrus su griežtomis ekonominėmis sankcijomis, nesėkmės Rusijos sostinėje kaina gali būti labai didelė, tačiau pirmąją derybų dieną jokių pažangos ženklų taip ir nebuvo.

Derybininkai iš šešių įtakingų pasaulio valstybių paprašė Irano sumažinti savo urano sodrinimo laipsnį, nes dideliu laipsniu sodrintą uraną galima naudoti ne tik branduoliniam kurui, bet ir atominiams ginklams gaminti.

Tačiau Irano vyriausiasis derybininkas Saeedas Jalili atsakė penkių punktų "Powerpoint" prezentacija, kurioje išdėstė Irano reikalavimus, sakė vienas Europos Sąjungos (ES) pareigūnas.

"Pagrindinė kliūtis yra faktas, kad šalių pozicijos yra gana komplikuotos ir sunkiai suderinamos", - po pirmadienio derybų naujienų agentūrai "Interfax" sakė Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas.

ES delegacijos atstovas Michaelis Mannas užsiminė, kad ne viskas vyko draugiškai: "Vyko intensyvus ir sunkus apsikeitimas nuomonėmis".