Policijos šaltinių duomenimis, tai yra 23 metų Fouadas Mohamedas Aggadas iš Strasbūro. Jis su dar septyniais džihadistais buvo išvykęs į Siriją. Šie 2014-aisiais sugrįžo, o F. M. Aggadas dar liko.

Fouedas Mohamedas Aggadas 2013 metų pabaigoje išvyko į Siriją su savo broliu ir grupe draugų, nurodė vienas tyrimui artimas šaltinis.

Dauguma kitų tos grupės narių buvo suimti pernai pavasarį, kai grįžo į Prancūziją, bet F.M.Aggadas ilgiau pasiliko Sirijoje, pridūrė šaltinis.

Per lapkričio 13 dieną Paryžių sukrėtusias pražūtingas atakas koncertų rūmuose „Bataclan“ žuvo 90 žmonių.

Du kiti užpuolikai buvo įvardyti kaip 29 metų Omaras Omaras Ismailas Mostefai ir 28 metų Samy Amimouras.

F.M.Aggado tapatybė buvo nustatyta praeitos savaitės pabaigoje pagal palaikų DNR, kuri sutapo su jo artimųjų genetinės medžiagos mėginiais, nurodė policijos šaltinis.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Belgijos prokurorai patvirtino, kad kartu su Prancūzijos teisėsauga ieško dviejų naujų įtariamųjų, susijusių su įvykdytais teroro aktais Paryžiuje.

Du neįvardijami asmenys įtariami padėję pasprukusiam ir ieškomam Paryžiaus teroro aktų įtariamajam Salah Abdeslamui. Pranešama, kad šie du asmenys yra ginkluoti ir pavojingi. Manoma, kad jie rugsėjį padėjo S. Abdeslamui keliauti į Vengriją.

Federaliniai prokurorai pareiškime nurodė, kad besislapstantis S. Abdeslamas rugsėjį išnuomotu automobiliu dukart lankėsi Budapešte. Rugsėjo 9 dieną jis buvo sustabdytas kontrolės punkte Austrijos ir Vengrijos pasienyje „Mercedes“ automobilyje.

Jame buvo dar du vyrai, turėję padirbtas Belgijos tapatybės korteles su Samiro Bouzido ir Soufiane'o Kayalo vardais. Įtariamųjų korteles su nuotraukomis galima rasti police.be tinklalapyje.

Per atakas Paryžiuje žuvo 130 žmonių, daugiau nei 350 buvo sužeista.