Laikraštis, remdamasis Vokietijos pasipriešinimo muziejaus vadovu Johannesu Tucheliu, rašo, kad H. Miuleris nesulaukė karo pabaigos.

„Jo kūnas 1945 metais buvo palaidotas masinėje kapavietėje žydų kapinėse Berlyno centre“, – sakė J. Tuchelis. „Bild“ teigimu, tai įrodo dokumentai, kuriuos J. Tuchelis rado įvairiuose archyvuose. Kaip galėjo atsitikti, kad žinomas nacis buvo palaidotas šioje vietoje, iki šiol neaišku.

Vokietijos slaptosios tarnybos (BND) dokumentai rodo, kad Vakarų žvalgybos dar ilgai manė, kad H. Miuleris karą išgyveno. 1949 metų vasarą spėta, kad jis gyvena Čekijos Karlsbado mieste.

„Žvalgybos buvo visiškai neteisios, – pasakojo J. Tuchelis. – H. Miulerio kūnas 1945 metų rugpjūtį buvo rastas laikiname kape netoli buvusios Aviacijos ministerijos“. Remiantis dokumentais, nacis tada buvo vienareikšmiškai identifikuotas. H. Miulerio palaikai buvo su generolo uniforma. Kairėje vidinėje kišenėje, be kita ko, rastas jo tarnybinis pažymėjimas su nuotrauka.

'Tai, kad vienas brutaliausių nacių sadistų palaidotas būtent žydų kapinėse, yra viena neskoningiausių baisybių“, – laikraščiui sakė Centrinės žydų tarybos pirmininkas Dieteris Graumannas.