Kaip sakė Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Christianas Wagneris, incidentas įvyko sekmadienį. Informacija apie droną ir tai, kad jis buvo rusų, atėjo tiek iš Ukrainos tarnybų, kurios užtikrino ministrės saugumą, tiek iš Vokietijos asmens sargybinių komandos.

„Kai buvo pastebėtas šis Rusijos žvalgybinis dronas, buvo nuspręsta sutrumpinti vizito programą“, – teigė Ch. Wagneris.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė A. Baerbock, kaip pranešta sekmadienį, pirma laiko nutraukė savo vizitą Pietų Ukrainos Mykolajivo mieste.

Lankantis netoli fronto esančiame mieste, agentūros AFP informacija, buvo pastebėtas rusų žvalgybinis dronas – jis kurį laiką sekė ministrės delegaciją ir galiausiai apsisuko. Dėl to buvo nuspręsta saugumo sumetimais nedelsiant išvykti iš Mykolajivo. Po tokių rusų žvalgybinių skrydžių paprastai seka tiesioginis Rusijos oro smūgis.

Ukrainos institucijos per įspėjimo programėlę paragino Mykolajivo srities gyventojus kuo skubiau bėgti į artimiausią bunkerį.

Ministrė ir jos delegacija šarvuotų automobilių kolona dideliu greičiu išvyko iš miesto. Perspėjimas dėl drono buvo paskelbtas, kai A. Baerbock Mykolajivo mieste apžiūrėjo vandens valymo įrenginius, kurie pastatyti padedant Vokietijai, sakė ministrę lydintis AFP reporteris.

Rusijos invazijos pradžioje prieš dvejus metus strategiškai svarbus Mykolajivo uostamiestis buvo vienas pirmųjų raketų taikinių. Nepaisant intensyvių atakų, miestas sėkmingai gynėsi nuo rusų užkariavimo. Tačiau iki šiol Mykolajivui vis smogia raketos ir dronai. Per atakas nuo karo pradžios Mykolajive buvo sugriauta arba apgadinta daugiau kaip 1 300 daugiabučių ir per 1 000 individualių namų. Žuvo daugiau kaip 180 žmonių.

Jau šeštadienį A. Baerbock teko maždaug 15 minučių praleisti slėptuvėje viešbučio rūsyje, kai jai lanktis Odesoje buvo paskelbtas oro pavojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją