I.Strelkovas, kuris anksčiau aršiai kritikavo dabartinę Donbaso „liaudies respublikų“ vadovybę ir aiškino, kad jo vaidmuo sprendžiant „Donecko liaudies respublikos“ likimą „buvo pripažintas neveiksmingu“, dabar tvirtina grįžtąs į Ukrainos Rytus ir tam nesutrukdys net maudžiantys sąnariai.

Separatistų lyderio pareiškimas, kuriame jis prašo jį „mobilizuoti“ bent jau kaip paprastą šaulį, pasirodė jo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Atsižvelgiant į faktą, kad mano žmona gimusi Donbase, prašau svarstyti galimybę mane mobilizuoti pas „Donecko liaudies respublikos“ pajėgas“, – teigiama pareiškime.

I.Strelkovas pareiškė, kad gali būti naudingas kaip eilinis šaulys, vadovauti šaulių daliniui, eiti būrio vado pareigas ar imtis kitos veiklos.

Kaip teigia buvęs separatistų vadeiva, jis turi „operatyvinės, operatyvinės-karinės ir vadovavimo patirties, turi kontržvalgybos žinių dirbant tiek prie fronto, tiek pačiame fronte“.

„Minovaisdininku ar pėstininku būti man būtų sunkoka – prastai bėgioju, maudžia sąnarius. Jeigu bus įmanomas tik toks variantas, eisiu, ką padarysi“, – teigia I. Strelkovas.

I.Strelkovas teigia abejojąs, ar jo pateiktas pasiūlymas bus priimtas. Jis mano, kad jo sugrįžimas „separatistams sukeltų paniką“.

Buvusio separatistų vado žodžiai apie sugrįžimą nuskambėjo kaip tik tuo metu, kai „Donecko liaudies respublikos“ atstovai paskelbė apie planus suburti šimto tūkstančio vyrų kariuomenę ir planuojamą mobilizaciją.

Be to, separatistai perspėja Kijevą nedėti daug vilčių į savo karines pajėgas.