Šeštadienį Dzinhua miesto gelbėtojai vadavo į tualetą nuleistą naujagimį. Mažylis vis dar gydomas ligoninėje, jo būklė stabili, skelbia CNN.

„Vietos policijos pareigūnai rado motiną. Ji esą labai gailisi dėl savo poelgio. Vyksta tyrimas“, - teigia vietos policijos atstovas. Kitas su byla susijęs pareigūnas atskleidė, jog kūdikio motina, kurios tapatybė neskelbiama, esą į tualetą nuskubėjo prasidėjus pilvo skausmams, ten ir pagimdė.

„Ji ieškojo, kas padėtų sustabdyti kraujavimą. Nebegalėjo išlaikyti naujagimio, jis išslydo jai iš rankų ir įkrito į tualeto angą“, - įvykių versiją pasakoja pareigūnas.

Apklausos metu moteris sakė neketinusi išmesti savo vaiko į tualetą. Ji labai išsigando, bandė vaiką ištraukti su pagaliu, tačiau nepavyko. Tada nusprendė nuleisti vandenį ir taip nuplauti kraują. Moteris puolė skambinti buto savininkui, pasiskundė esą iš tualeto angos girdi tarsi kūdikio verksmą, norėjo, kad kas ateitų patikrinti. Į butą atvykę policijos pareigūnai rado krauju išteptas kelnes.

Policijos pareigūnai paviešino išgelbėto naujagimio nuotraukas, kuriose jis įamžintas miegantis inkubatoriuje, o juo rūpinasi medicinos seselės. Vaiko gelbėjimo operacijos vaizdo įrašas susilaukė susidomėjimo ir užuojautos visame pasaulyje.

Kaip teigia policijos pareigūnai, vienas iš gelbėtojų vaiką aplankė ligoninėje, jam atsiuntė vaikiškos pudros, sauskelnių ir drabužėlių. Atsirado ir daugiau tokių geros širdies žmonių. Vienas kinas į ligoninę atsiuntė pieno mišinukų, buteliukų ir raštelį: „Neleiskime mažyliui alkti. Pasimelskime“.

Kinijos valstybinis transliuotojas CCTV jau anksčiau skelbė, jog kaimynai išgirdo vaiko verksmą ir sunerimę iškvietė ugniagesius. Negalėdami išvaduoti mažylio, gelbėtojai nusileido aukštu žemiau ir tiesiog išpjovė dalį kanalizacijos vamzdžio.

Tačiau kūdikio ištraukti vis tiek nepavyko – į ligoninę jis vyko dar būdamas vamzdyje. Galiausiai medikams ir ugniagesiams pavyko jį išlaisvinti.


Policija: tai – atsitiktinumas

Kinijoje į kanalizacijos vamzdį įkritęs naujagimis ten pateko atsitiktinai ir kaltinimai jo motinai nebus pateikti, trečiadienį pranešė vietos pareigūnai, kurie pridūrė, kad berniukas yra sveikas.

Jo motina, 22 metų netekėjusi moteris, slėpė savo nėštumą ir pagimdė netikėtai, šeštadienį nuėjusi į tualetą.

„Mūsų tyrimas parodė, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas“, - AFP sakė vietos policijos pareigūnė, kuri nenorėjo skelbti savo pavardės ir kuri patvirtino, kad motina nebus apkaltinta. Daugiau detalių pareigūnė nepateikė.

Tas incidentas išprovokavo šimtus tūkstančių komentarų itin populiariuose kinų socialiniuose tinkluose, kurių vartotojai buvo apstulbinti aplinkybių ir linkėjo gera kūdikiui.

Nuo tada, kai buvo rastas, iki tol, kol buvo išvaduotas, 2,3 kg berniukas vamzdyje buvo įstrigęs dvi-tris valandas.

Kūdikio širdies ritmas buvo sulėtėjęs, jis patyrė nubrozdinimų ant galvos ir galūnių, bet iš esmės nenukentėjo. Jis buvo paguldytas į inkubatorių Pudziango liaudies ligoninėje, kur slaugytojos jį praminė „kūdikiu nr. 59“ - pagal inkubatoriaus numerį.

Ligoninės vadovas Wu Xinhongas sakė, kad vaikas yra sveikas ir jį jau galima išrašyti.

„Jo būklė gera, bet giminaičiai dar neatėjo jo pasiimti“, - sakė jis AFP.

Policija buvo pranešusi, kad motinos būklė dėl komplikacijų po gimdymo yra rimta ir kad pareigūnai vis dar ieško vaiko tėvo.