Per televiziją transliuotame reportaže matyti maždaug 100 vyrų, moterų ir vaikų, už policijos barikadų laukiančių atvažiuojančio V. Putino kortežo. Jam išlipus iš limuzino, minia pradėjo ploti, rašo „The Moscow Times“.

Asmens sargybinių apsuptas V. Putinas pasirašė pagyvenusios moters atsineštą knygą, ant kurios viršelio puikavosi jo nuotrauka, ir pabučiavo 10 metų amžiaus berniuką.

„Jūsų laukiau 20 metų“, – tiesioginės transliacijos metu buvo girdėti moters balsas.

Susidūręs su teroristinio išpuolio padariniais, Rusijos prezidentas griebėsi laiko patikrintos žalos valdymo taktikos, t. y. surengė spontanišką susitikimą su eiliniais gyventojais toli nuo Maskvos.

„Teroristų ataka koncertų salėje „Crocus City Hall“, norinčiųjų pasirašyti už Boriso Nadeždino kandidatūrą eilės ir gėlių kalnas ant Aleksejaus Navalno kapo – visi šie dalykai V. Putiną stato į nepalankią padėtį“, – portalui „The Moscow Times“ sakė vyriausybės pareigūnas, panoręs likti anonimu, nes neturi įgaliojimų bendrauti su žiniasklaida.

„Vizito tikslas – parodyti, kad rusų tauta myli Putiną“, – sakė jis.

Kaip pranešė vietos naujienų portalas „Pervyj Tverskoj“, minia V. Putino atvykimo laukė ne vieną valandą. Tarp susirinkusiųjų buvo ir raumeningų vyrų civiliais drabužiais, ko gero, saugumiečių.

Vėliau V. Putinas apsilankė etnografijos muziejuje ir surengė susitikimą, kurio metu gavo dovaną bei pasamprotavo apie „tikrą patriotizmą“.

Nors Rusijos lyderio kortežas į Toržoką atvyko vakare, vizitui buvo pradėta ruoštis mažiausiai prieš dieną.

Valdžios institucijų darbuotojai audeklais uždengė apgriuvusius pastatus miesto centre ir pašalino greičio mažinimo kalnelius, teigia „Pervyj Tverskoj“.

Pagrindinėje miestelio gatvėje budėjo virš 20 policininkų.

Iš anksto surežisuotos ovacijos Toržoke nuaidėjo po to, kai tūkstančiai rusų padėjo gėlių opozicijos lyderio A. Navalno, aršiausio V. Putino kritiko, vasario mėnesį mirusio kolonijoje, atminimui ir praėjus vos keletui dienų po Maskvoje įvykdyto teroristinio išpuolio, nors jo aukos dar net nebuvo palaidotos.

Etnografijos muziejuje V. Putinas staiga susirinkusiesiems pareiškė, kad neva vizitas buvo suplanuotas anksčiau, tačiau jį teko atidėti dėl atakos Maskvoje.

Nutikus įvykiams, galintiems sukelti visuomenės pyktį, Rusijos vadovas dažnai apsilanko kuriame nors Rusijos regione ir surengia tokį surežisuotą susitikimą su civiliais. Tai yra vienas iš Kremliaus būdų pateikti šalies vadovą palankioje šviesoje.

Kai paaiškėjo, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos patyrė didžiulių nuostolių Ukrainoje, neužėmė Kyjivo ir buvo priverstos atsitraukti iš Chersono, 2022 m. gruodžio mėnesį Kremlius suorganizavo V. Putino ir kareivių motinų, kurios nekritikavo prezidento, susitikimą.

Praėjus šešiems mėnesiams, po „Wagner“ grupės maišto, sukėlusio didžiausią Rusijos vidaus saugumo krizę per pastaruosius dešimtmečius, V. Putinas lankėsi Dagestane, kur irgi susitiko su minia, kuri jį džiaugsmingai pasveikino ir demonstravo savo meilę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)