Tai trečiadienį pranešė žinybos spaudos tarnyba, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Mes planuojame kuo greičiau pradėti tiesti vamzdyną, statyti siurblines, išvalyti ir pagilinti vandens kanalą. Pirmas mūsų žingsnis – susitarti dėl jo maršruto atsižvelgiant į gyvenviečių plėtrą ir esamas komunikacijas. Vėliau pradėsime rengti projekto dokumentaciją. Atlikę geologinius ir geodezinius darbus, turėsime aiškesnį vaizdą ir galėsime tiksliai nustatyti, kiek laiko reikia tokio didelio masto projektui įgyvendinti“, – sakė Atstatymo agentūros vadovas Mustafa Najemas.


Dėl vandens lygio kritimo Kachovkos telkinyje didelė dalis Dnipropetrovsko, Zaporižios, Mykolajivo ir Chersono sričių rajonų liks be vandens tiekimo. Naujai pastatyta infrastruktūra aprūpins aukštos kokybės geriamuoju vandeniu Nikopolio, Marhaneco, Kryvyj Riho, Tomakivkos ir Pokrovo gyventojus.

Kaip jau buvo pranešta, Bendruomenių, teritorijų ir infrastruktūros plėtros ministerija iš Ginkluotos agresijos padarinių likvidavimo fondo skirs 1,5 mlrd. grivinų (apie 37 mln. eurų) magistraliniams vandentiekiams Ukrainos pietuose tiesti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją