93 metų G. H. W. Bushas sekmadienį buvo nuvežtas į ligoninę dėl žemo kraujospūdžio ir nuovargio. Kaip sakė atstovas, eksprezidentas tikriausiai porą dienų bus stebimas ligoninėje.

Gyventojai, pirmadienį dalyvavę Atminties dienos parade Kenebankporte netoli G. H. W. Busho vasarnamio, reiškė susirūpinimą dėl 41-ojo prezidento.

Parado vadovas Tomas Willey savo kalboje paminėjo buvusį prezidentą ir palinkėjo jam greitai pasveikti.

„Jis – labai svarbus mūsų paradų dalyvis. Jo tikrai trūko“, – sakė karo veteranų organizacijos vietos skyriaus vadovo pavaduotojas Shawnas Hayesas.

G. H. W. Bushas į Meiną vasarai atvyko gegužės 20 dieną, be savo žmonos Barbaros Bush, kuri balandžio mėnesį Hjustone mirė. Poros santuoka truko 73 metus.

Dieną prieš tai, kai pateko į ligoninę, G. H. W. Bushas dalyvavo blynų pusryčiuose veteranų organizacijos vietos skyriuje. Taip pat dalyvavo jo buvęs patarėjas nacionalinio saugumo klausimais, oro pajėgų atsargos generolas leitenantas Brentas Scowcroftas.

G. H. W. Bushas kaip karinio jūrų laivyno pilotas dalyvavo Antrajame pasauliniame kare ir išgyveno, kai jo lėktuvas buvo numuštas virš Ramiojo vandenyno. Du jo įgulos nariai žuvo.