Incidentas, kurio tiksli data nenurodoma, įvyko Italijai priklausančios Sardinijos salos sostinės Cagliario oro uoste, jo kaltininkai – du britai: 65 metų Antonino Loi ir 40-metis jo sūnus Tony Loi.

Teigiama, kad prieš skrydį į Londoną vyrai oro uosto bare laiką leido taip nerūpestingai, kad pradado laiko nuovoką, o kai pastebėjo, kad įlaipinimo procedūra baigėsi ir bendrovės „EasyJet“ lėktuvas jau ruošiasi kilti, nutarė pasielgti itin kvailai.

Jie su savo daiktais pro avarinį išėjimą sugebėjo išbėgti į saugomą oro uosto teritoriją ir ėmė vytis pakilimo tako link riedantį lėktuvą.

Į tokį užsieniečių elgesį reaguota, kaip reikalauja saugumo taisyklės, itin griežtai: objekto teritorijoje įsijungė aliarmo signalai, pakeltos ginkluotos policijos pajėgos, kurios ir sulaikė į draudžiamą zoną įžengusius britus.

Teigiama, kad saugumo instrukcijos policijos pareigūnams tokiais atvejais suteikia teisę panaudoti ginklus ir šauti į asmenis, kurie be leidimo pateko į draudžiamą zoną.

„Jeigu toks poelgis nebūtų kvailas, jis būtų labai juokingas. Vėliau mes visi pasijuokėme iš tųdviejų idiotų – reikėjo matyti, kaip jie bėga su savo lagaminais ant ratukų, atrodė, tarsi komedijos scena.

Jie rizikavo būti nušauti“, – oro uosto policijos pareigūną Mimmo Bar cituoja britų spauda.

„EasyJet“ patvirtino, kad toks incidentas įvyko, taip pat informavo, jog minėti vyrai į lėktuvą neįleisi.

Po sulaikymo Antonino Loi ir Tony Loi už griežtų oro uosto taisyklių pažeidimus skirtos po 2 000 eurų (apie 1770 £) baudos.

Vyrai esą teisinosi, kad nieko blogo nepadarė.

„Tiesiog atidarėme ne tas duris. Negi dėl to esame nusikaltėliai? Tik norėjome patekti į savo lėktuvą“, – sakė Tony Loi, pridūręs, kad tądien su tėvu jie nebuvo girti.