Delegatai, vadovaujami Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo, iš susitikimo lėktuvais Il-96 grįžo rugsėjo 11 dieną.

Grįžus namo, keleiviams buvo atlikti tyrimai, ir vienam iš jų rugsėjo 13 dieną diagnozuota cholera. Anot „Telegram“ kanalo „Baza“, susirgęs asmuo gydomas ligoninėje – specialioje palatoje. Skelbiama, kad jis jaučiasi gerai.

Šaltinis tikina, kad cholera užsikrėtęs diplomatas skrido vienu lėktuvu su Rusijos užsienio reikalų ministerijos žurnalistų komanda, o S. Lavrovas ir oficialioji ministerijos atstovė Marija Zacharova skrido kitu lėktuvu. Visgi neatmetama galimybė, kad per viršūnių susitikimą su užsikrėtusiu asmeniu jie bendravo.

Be to, diplomatas infekciją pasigauti galėjo net ne Indijoje – galbūt Bangladeše ar Indonezijoje. Visų skrydžių metu jis sėdėjo greta ministro ir ministerijos atstovės.

Grįžęs iš Naujojo Delio S. Lavrovas labai teigiamai įvertino viršūnių susitikimo išvadas: „Viršūnių susitikimas – didžiulė sėkmė: tiek Indijos valdžios, tiek mūsų visų.“

Šiuo metu S. Lavrovas yra Niujorke, kur vyksta Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja. Tikimasi, kad Rusijos diplomatijos vadovas dalyvaus mažiausiai dvidešimtyje dvišalių susitikimų, taip pat ir su Jungtinių Tautų generaliniu sekretoriumi Antonio Guterresu.

Dėl nustatyto choleros atvejo Rusijos užsienio reikalų ministerijos žurnalistų komanda šiuo metu yra karantine. Rugsėjo 17 dieną dalis jų priverstinai buvo hospitalizuoti, teigia pašnekovas. Tai reiškia, kad žurnalistai, nejaučiantys jokių choleros simptomų, nepaisant neigiamų rezultatų, vis tiek buvo paguldyti į infekcinę ligoninę. Ten jiems galioja itin griežtas režimas: neleidžiama išeiti pasivaikščioti, draudžiama priimti lankytojus.

Cholera – pavojinga infekcinė žarnyno liga. Jos sukėlėjas į organizmą gali patekti su užterštu maistu arba vandeniu. Choleros bakterijos pažeidžia žarnyno gleivinę ir taip sutrikdo virškinimo trakto veiklą. Negydoma liga per kelias valandas gali sukelti dehidrataciją ir net mirtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)