Pasak tinklalapio „Evropeiska Pravda“, šiuo metu žinoma, kad JAV pareigūnas jau yra Ukrainos sostinėje.

Žiniasklaida apie galimą jo vizitą sužinojo diena anksčiau, tačiau JAV valstybės departamentas atsisakė patvirtinti šią informaciją. Dabar „Telegram“ kanaluose skelbiami uždaryto miesto centro vaizdai.

Pasak „Ukrinform“, ankstyvą trečiadienio rytą rusai atakavo Kyjivą sparnuotosiomis ir balistinėmis raketomis. Apie tai „Telegram“ pranešė Kyjivo miesto karinė administracija.

Pranešime teigiama, kad Ukrainos oro gynyba sunaikino visus priešo taikinius, judėjusius Ukrainos sostinės link ir kol kas Kyjive neužfiksuota jokių aukų ar sugriovimų. Oro pavojus buvo atšauktas likus kelioms valandoms iki A. Blinkeno atvykimo

JAV parama Ukrainai

Kaip anksčiau pranešė „Unian“, nuo pat karo pradžios JAV teikia Ukrainai karinę ir finansinę paramą. Skaičiuojama, kad bendra JAV parama per beveik pusantrų karo metų siekia 66,2 mlrd. dolerių. Tai didžiausia paramos suma, kurią JAV yra suteikusios kuriai nors pasaulio šaliai nuo Maršalo plano laikų.

Rugpjūčio 29 dieną A. Blinkenas paskelbė apie naują 250 mln. dolerių pagalbos paketą, į kurį įtrauktos oro gynybai skirtos raketos AIM-9M, šaudmenys HIMARS, išminavimo įranga ir kitos priemonės.

Tai jau trečiasis A. Blinkeno vizitas į Ukrainą karo metu. Pirmą kartą jis atvyko kartu su Pentagono vadovu Lloydu Austinu 2022 metų balandį. Jie su Ukrainos valdžios institucijomis aptarė Ukrainai reikalingos modernios ginkluotės tiekimą ir naują JAV karinę pagalbą.

Rugsėjo 8 dieną A. Blinkenas vėl lankėsi Ukrainoje. Tuomet jis nuvyko į netoli Kyjivo esantį Irpinės miestą, kur savo akimis pamatė Rusijos karinės agresijos padarinius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)