Nauji pasienio postai bus atidaryti Karaozeko perėjoje pietinėje Rusijos Astrachanės srityje, ketvirtadienį paskelbė regiono administracija, tai pranešė valstybinė agentūra TASS. Prie perėjos, vienos iš kelių Rusijos ir didžiulės Vidurinės Azijos valstybės pasienyje, susidarė kilometro ilgio šauktinių amžiaus vyrų eilė. Pranešama, kad išvykstančiųjų iš Rusijos pasai bus tikrinami pagal šauktinių sąrašus. Išvykti nebus leista tiems, kurie atitinka mobilizacijos kriterijus ir neturi oficialaus kariuomenės leidimo išvykti.

Karaozekas yra svarbiausia transporto priemonių sienos kirtimo vieta iš Rusijos į buvusį sovietinį Kazachstaną. Šios šalies migracijos tarnyba antradienį pranešė, kad nuo rugsėjo 21 d., kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė dalinę rezervistų mobilizaciją, į Kazachstaną atvyko beveik 100 tūkst. Rusijos piliečių.

Išvažiuoti iš Rusijos į Sakartvelą, besiribojantį su Rusija pietuose, taip pat tapo sunkiau. Rusijai priklausanti Šiaurės Osetijos respublika Kaukaze, turinti sieną su Sakartvelu, trečiadienį paskelbė ribojimus atvykti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją