Po stipraus trenksmo, sukelto sedanui atsitrenkus į sankryžoje maždaug už 40 metrų nuo J. Bideno buvusį visureigį, apsaugos darbuotojai persodino prezidentą į laukiančią mašiną ir skubiai nuvežė nuo pastato Vilmingtono centre.

„Prezidentui ir pirmajai poniai viskas gerai“, – incidentą mačiusiam naujienų agentūros AFP reporteriui sakė Baltųjų rūmų pareigūnas.

„Šiandien Vilmingtone maždaug 20.09 val. (3.09 Lietuvos laiku) į slaptosios tarnybos transporto priemonę, saugojusią prezidento kortežo maršrutą, atsitrenkė kita transporto priemonė“, – sakė slaptosios tarnybos atstovas spaudai specialusis agentas Steve'as Kopekas. Jis pridūrė, kad „joks prezidento saugumo interesas nebuvo susijęs su šiuo įvykiu, prezidento automobilių kortežas išvyko be incidentų“.

Į Joe Bideno kortežą atsitrenkė automobilis

Žurnalistai, susirinkę ant šaligatvio prie kampanijos biuro, kur prezidentas ir pirmoji ponia Jill Biden vakarieniavo su darbuotojais, buvo ką tik baigę iš tolo uždavinėti klausimus J. Bidenui, kai išgirdo trenksmą ir išvydo prezidentą nustebusia veido išraiška. Agentai ėmėsi veiksmų, užtvėrė sidabrinės spalvos automobilį su Delavero valstybiniais numeriais ir nukreipė ginklus į vairuotoją, šis iškėlė rankas. Tada darbuotojai skubiai atstūmė žurnalistus ir kortežas lietui merkiant paliko įvykio vietą. „Jie evakuojasi, jums, vaikinai, metas eiti“, – žurnalistams sakė vienas darbuotojas, saugumo tarnybai saugant teritoriją.

J. Bidenas be jokių incidentų laimingai atvyko į savo šeimos namus.

Į Joe Bideno kortežą atsitrenkė automobilis

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją