Vandenyje rastas 5 metų vaikas nugabentas į ligoninę, teigė „Yemenia Airways“ vadovas Abdulkhalekas al-Kadi.

„Vienas vaikas išgyveno, tikimės surasti ir daugiau“, – jį cituoja CNN.

Laineris "Airbus 310", kuriame buvo 142 keleiviai ir 11 įgulos narių, skrido iš Jemeno sostinės Sanos į Moronį Komoruose.

Šis lėktuvas pirmadienį pakilo iš Paryžiaus Charleso de Gaulle'o oro uosto ir per Marselį atskrido į Saną, o vėliau išskrido į Moronį.

Laineris turėjo nutūpti Indijos vandenyne esančio salyno sostinėje pirmadienį 23 val. Grinvičo (antradienį 2 val. Lietuvos) laiku, tačiau dingo iš radiolokatorių ekranų, pranešė vienas oro uosto šaltinis.

Lėktuvo katastrofos priežastys kol kas nežinomos.

Anot oficialiai nepatvirtintų pranešimų, lėktuvo pilotai jau buvo pasirengę leistis, tačiau atšaukė nusileidimą ir tuomet lėktuvas dingo.

Prancūzijos transporto ministro teigimu, per lėktuvo patikrinimą 2007-aisiais rasta gedimų.

„Minėtąjį „Airbus 310“ Prancūzijos transporto specialistai tikrino 2007-aisiais ir pastebėjo tam tikrų gedimų. Tačiau nuo tada orlaivis negrįžo į Prancūziją“, – prancūzų televizijai teigė Dominique Bussereau.

Anksčiau jis teigė, jog nelaimė galėjo įvykti ir dėl blogų oro sąlygų.

Daugiausiai - Komorų ir Prancūzijos piliečių

Jemeno gynybos ministerija informavo, kad Jemeno lėktuvu skrido 54 Komorų piliečiai, 26 prancūzai, vienas palestinietis ir vienas kanadietis, pranešė

Anksčiau iš Paryžiaus civilinės aviacijos šaltiniai minėjo 66 Prancūzijos piliečius: 26 įsėdo į šį lėktuvą Paryžiaus Charleso de Gaulle'o (Šarlio de Golio) oro uoste, dar 40 - pietiniame Marselio mieste.

Anot Jemeno gynybos ministerijos, lėktuvo ekipaže buvo dvi marokietės, dvi etiopės, viena Indonezijos pilietė ir šeši jemeniečiai, sakė tinklalapiui www.26sep.net, kuris yra susijęs su gynybos ministerija, neįvardintas pareigūnas.

Anksčiau buvo skelbta, kad įguloje buvo ir vienas filipinietis. Netoli Komorų salų pastebėtos "Yemenia" lėktuvo nuolaužos

Paieškų ir gelbėjimo lėktuvai pastebėjo Jemeno oro bendrovės "Yemenia" lėktuvo "Airbus A310-300", kuris nukrito audringame Indijos vandenyne netoli Komorų salų, nuolaužas, antradienį pranešė regiono aviacijos saugumo agentūra.

"Lėktuvai pastebėjo nuolaužas numanomoje kritimo vietoje, - sakė Aviacijos saugumo ir navigacijos agentūros Afrikai ir Madagaskarui (ASECNA) atstovas Komoruose Ibrahimas Kassimas.

Rasti Jemeno oro bendrovės lėktuvu skridusių keleivių kūnai

Jemeno valstybinės oro bendrovės „Yemenia air“ lėktuvo A310-300 katastrofos vietoje rasti žuvusiųjų kūnai, praneša AFP su nuoroda į Jemeno civilinės aviacijos atstovo pareiškimą.

Rastų kūnų skaičius nenurodytas. Gelbėjimo tarnybos jau pradėjo žuvusiųjų kūnų gabenimo iš katastrofos vietos procedūrą.

Iš Jemeno į Komorų salas skridusiame lėktuve buvo 11 įgulos narių ir 142 keleiviai, tarp jų – trys vaikai.

Naujienų agentūrų duomenimis, lėktuvo keleiviai daugiausiai buvo Komorų Sąjungos piliečiai bei prancūzai, nes tai buvo jungiamasis skrydis iš Paryžiaus. Į salyno sritį, kurioje įvyko katastrofa, nuvyko du Prancūzijos kariniai lėktuvai ir vienas laivas.

"Yemenia", kurios 51 proc. akcijų priklauso Jemeno, o 49 proc. - Saudo Arabijos vyriausybei, rengia reguliarius skrydžius į Moronį, rodo internete paskelbti reisų tvarkaraščiai.

"Yemenia" tinklalapyje nurodoma, kad oro bendrovė turi du lėktuvus "Airbus 330-200", keturis "Airbus 310-300" ir keturis "Boeing 737-800".

Komorų salyną sudaro trys mažos vulkaninės salos - Didysis Komoras, Anžuanas ir Mohelis, esančios Mozambiko sąsiauryje. Jos yra už 300 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Madagaskaro ir beveik tiek pat nutolusios į rytus nuo Afrikos krantų.

1996 metais jūroje netoli Komorų sudužo vienas pagrobtas Etiopijos oro linijų lėktuvas "Boeing 767", kuriame buvo 175 keleiviai ir įgulos nariai. Per šį incidentą žuvo 125 žmonės.

Birželio 1 dieną Prancūzijos oro bendrovės "Air France" lėktuvas "Airbus A330" sudužo Atlanto vandenyne skrisdamas iš Brazilijos į Prancūziją ir skraidindamas 228 žmonių, kurie visi žuvo.