„Legendinė specialiosios paskirties brigada „Azov“ yra atkurta ir pradėjo vykdyti kovines užduotis Serebriansko girininkijos rajone“, – sakė N. Uršalovičius, kurį cituoja „RBC-Ukraina“.

Jis pridūrė, kad „Azov“ kovotojai „patikimai gina užimtas linijas ir daro priešui triuškinančių gyvosios jėgos bei technikos nuostolių“.

Ukrainos kovotojai, įskaitant „Azov“ narius, 2022 metų pavasarį beveik du mėnesius gynėsi Mariupolio gamykloje „Azovstal“. Gegužės viduryje „Azovstal“ gynėjai vadovybės įsakymu paliko gamyklos teritoriją ir pasidavė į nelaisvę.


Rugsėjo mėnesį asmenys, vadovavę „Azovstal“ gynybai, tarp jų „Azov“ vadas Denisas Prokopenko, pagal Rusijos ir Ukrainos apsikeitimo karo belaisviais susitarimą buvo išsiųsti į Turkiją. Buvo manoma, kad Turkijoje jie liks iki karo pabaigos. Tačiau 2023 metų liepą „Azov“ vadai kartu su Turkijoje viešėjusiu Volodymyru Zelenskiu grįžo į Ukrainą. Rusija apkaltino Turkiją ir Ukrainą pažeidus susitarimo sąlygas.

Liepos viduryje D. Prokopenko buvo susitikęs su pulko kariais. „Azov“ spaudos tarnyba tuomet skelbė, jog D. Prokopenko po reabilitacijos ketina grįžti į tarnybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)