Leidinio šaltinis Gynybos ministerijoje, prašęs neskelbti jo pavardės, sakė, kad kariuomenė saugos svarbius strateginius objektus, tarp jų - elektrines, užtvankas ir Sueco kanalą.

Kariškiai kontroliuos vietas, kur renkasi kriminaliniai elementai ir radikalūs islamistai, valstybinę televizijos ir radijo kompaniją, laikraščių redakcijas. Be to, bus sustiprinta užsienio ambasadų ir atstovybių apsauga.

Anksčiau buvo pranešta, kad valdžia aptvėrė betono blokais, metalinėmis tvoromis ir spygliuotąja viela prezidento rūmus, kurių teritorijoje dislokuoti nacionalinės gvardijos daliniai ir šarvuočiai.

JAV ambasada Kaire rekomendavo amerikiečiams birželio 30-ąją - manifestacijos dieną - neiti į Egipto miestų gatves.

Medicinos įstaigos visame Egipte ruošiasi galimam sužeistųjų antplūdžiui. Policininkams atšauktos atostogos ir laisvadieniai.

Protesto akcijų organizatoriai teigia, kad prezidentas Mohammedas Mursi per metus, praleistus Egipto prezidento poste, neišsprendė nė vieno iš jam iškilusių uždavinių ir tik rūpinasi autoritarinio režimo stiprinimu. Jie taip pat kaltina prezidento šalininkus - Musulmonų broliją - agresyviu šalies islamizavimu.

Patys islamistai į tai atsako, kad M. Mursi priešininkai "paskelbė karą islamui”. Leidinio duomenimis, kai kurie radikaliai nusiteikę imamai paragino savo šalininkus "žudyti” tuos, kurie eis protestuoti prieš valstybės vadovą.

Manifestacija, kurioje turėtų dalyvauti dešimtys ar net šimtai tūkstančių žmonių, rengiama M. Mursi inauguracijos metinių dieną.