Tai antradienį pranešė portalas „eurointegration“, remdamasis leidiniu „Bild“.

Gautomis žiniomis, G. Schroderis iš anksto susitarė su svečiais, kad sumokės tik už maistą iš valgiaraščio. Tie, kurie užsisakė daugiau, už tai turėjo susimokėti patys.

Vienas iš buvusio Vokietijos kanclerio svečių užsisakė gėrimų už 6 117 eurų, o paskui atsisakė apmokėti sąskaitą. Restorano darbuotojai teigia tučtuojau apie įvykį pranešę policijai.

Kai pareigūnai atvyko Į restoraną, svečio ten jau nebuvo. Pasak restorano personalo, incidentų su juo buvo nutikę ir anksčiau. G. Schroderis svečias – verslininkas iš Irano – įtariamas sukčiavimu.

Draugyste su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu pagarsėjęs G. Schroderis neseniai skundėsi, kad buvę kolegos nepasveikino jo su gimimo diena.

Neseniai „Bild“ taip pat rašė, kad G. Schroderis šventinės ceremonijos, skirtos 33-osioms Vokietijos susivienijimo metinėms, metu dėl savo artimų ryšių su Kremliumi buvo pasodintas atskirai nuo kitų pirmųjų valstybės asmenų.

Renginys vyko spalio 3 dieną Hamburgo Elbės filharmonijoje. Jame dalyvavo daugiau nei tūkstantis svečių, taip pat ir kancleris Olafas Scholzas ir prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris.

Kaip rašo „Bild“, tai sukėlė galvos skausmą protokolo skyriui, nes dauguma Vokietijos politikų nepanoro atsidurti vienoje nuotraukoje su buvusiu kancleriu, žinomu dėl jo ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Nuo 2007 metų G. Schroderis vadovavo „Rosneft“ vadovų tarybai, postą paliko tik 2022 metų gegužę. Politikas ne kartą aršiai kritikuotas dėl artimo ryšio su V. Putinu, nepasitenkinimą reiškė ir jo Socialdemokratų partija.

Prasidėjus Rusijos karui Ukrainoje, politikas pareiškė, kad savęs dėl artimo ryšiu su Rusija nekaltina ir atsiriboti nuo V. Putino neketina. G. Schroderis netgi vyko į susitikimą su juo į Maskvą 2022 metų rugpjūtį. Anot jo, Rusija užpuolė Ukrainą dėl „politinės nesėkmės“. Jis invazijos galimybe netikėjo ir pareiškė, kad NATO privalo atmesti Ukrainos narystės artimiausioje ateityje galimybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)