H. Hicks bus prezidento patarėja ir dirbs drauge su D. Trumpo žentu ir vyriausiuoju patarėju Jaredu Kushneriu, pranešė su situacija susipažinęs asmuo, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, kadangi apie tokį sprendimą dar oficialiai nepaskelbta.

Ji nepriklausys Baltųjų rūmų komunikacijos departamentui, bet artimai bendradarbiaus su J. Kushneriu ir Baltųjų rūmų politiniu direktoriumi Brianu Jacku, patvirtino vienas administracijos pareigūnas.

H. Hicks dirbo pirmojoje D. Trumpo prezidentinėje kampanijoje 2016 metais ir po jo pergalės persikėlė į Vašingtoną, kur pradėjo dirbti Baltųjų rūmų komunikacijos vadove.

Baltuosius rūmus H. Hicks paliko 2018 metais. Po to ji persikėlė į Kaliforniją ir dirbo JAV žiniasklaidos kompanijoje „Fox Corporation“ vykdomąja viceprezidente ir komunikacijos vadove.

„Su Hope dirbau beveik šešerius metus ir galiu neabejodama pasakyti, kad ji yra viena iš talentingiausių ir labiausiai pasikausčiusių asmenų, su kuriais man teko susidurti, – pranešime sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Stephanie Grisham. – Ji visuomet darė man įspūdį savo ramiu pasitikėjimu, lojalumu ir žiniomis, ir aš labai džiaugiuosi galėdama pasveikinti į Baltuosius rūmus sugrįžtančią Hope.“

„Nėra nieko, kas būtų labiau atsidavęs prezidento Trumpo darbotvarkės įgyvendinimui nei Hope Hicks, – savo pranešime teigė J. Kushneris. – Džiaugiamės, kad ji grįžta į komandą.“

Su H. Hicks susisiekti kol kas nepavyko.

Dirbdama Baltuosiuose rūmuose ji stengėsi likti šešėlyje ir atmesdavo visus prašymus duoti interviu. Visgi patarėja buvo žinoma kaip žmogus, palaikantis glaudžius ryšius su D. Trumpo šeima ir uoliai ginantis valstybės vadovo įvaizdį. Be to, ji buvo vertinama dėl savo sugebėjimų suprasti prezidento nuotaikas.