Prezidentas Joe Bidenas incidento metu buvo išvykęs, o saugumo pareigūnai nenurodė, ar tai buvo eismo įvykis, ar ketinimas įvykdyti išpuolį.

„Prieš pat 18.00 val. vakaro (23.00 val. Grinvičo laiku) automobilis atsitrenkė į išorinius Baltųjų rūmų komplekso vartus. Vairuotojas buvo uždarytas į areštinę, o mes tiriame susidūrimo priežastį ir būdą“, – socialiniame tinkle „X“ rašė JAV slaptosios tarnybos atstovas spaudai Anthony Guglielmi.

Pastaraisiais metais Baltuosiuose rūmuose įvyko nemažai rezonansinių įsibrovimo į teritoriją incidentų, todėl 2020 metais buvo nuspręsta pastatyti aukštesnę ir tvirtesnę metalinę tvorą aplink žymiųjų rūmų teritorijos perimetrą.

2017 metais vienas vyras, perlipęs Baltųjų rūmų tvorą, ilgiau nei 16 minučių klaidžiojo po teritoriją, kol buvo sulaikytas – tuo metu rūmų viduje buvo tuometinis prezidentas Donaldas Trumpas.

2014 metais, kai prezidentu buvo Barackas Obama, sutrikusios būsenos JAV kariuomenės veteranas peršoko Baltųjų rūmų tvorą, perbėgo per veją ir įėjo į pastatą su peiliu kišenėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją