Tai pirmadienį per televizijos maratoną pareiškė Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk, atsakydama į klausimą, ar Odesa ruošiasi kitoms galimoms priešo atakoms, praneša „Ukrinform“.

„Žinoma, visi yra pasirengę, žinoma, yra supratimas, kad priešas tęs vadinamąjį uostų ir grūdų terorą, nes jie patys akcentuoja šią temą ir mėgina daryti spaudimą būtent Odesos ir Mykolajivo sritims, kaip uostų regionams, kurie gali būti labai naudingi grūdų sandoriui“, – pažymėjo N. Humeniuk.

Ji pabrėžė, kad priešas greičiausiai ir toliau didins spaudimą, nors kol kas raketnešių nėra laivų grupuotėje.

„Visi raketnešiai yra bazavimosi punktuose. Tai gali reikšti, kad jie pasiruoš ir grįš budėti artėjant vidurnakčiui. Tokia praktika jau buvo, mes stebime šią situaciją“, – paaiškino pareigūnė.

Ji taip pat pažymėjo, kad šiuo metu priešas rengia mišrias atakas, kurios gali būti vykdomos tiek iš jūros, tiek iš oro.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, liepos 23-iosios naktį Rusijos kariuomenė surengė masinę ataką prieš Odesą ir Odesos sritį. Rusai paleido 19 įvairaus tipo raketų. Nuo smūgio nukentėjo istorinis Odesos centras, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Per ataką buvo apgadinti 25 architektūros paminklai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją