Tai penktadienį per spaudos konferenciją pareiškė Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk, praneša „Ukrinform“.

„Priešas tęsia atakas prieš Odesos sritį. Septynios įvairių klasių raketos buvo paleistos į infrastruktūros objektą Dniestro Bilhorodo rajone. Objektas nukentėjo, sugriovimų mastą aiškinamės, informacijos apie nukentėjusius žmones negauta“, – sakė pareigūnė.

Anot jos, tai dar vienas įrodymas, kad priešas nesustos ir tęs teroristinius išpuolius. Ji paragino visus regiono gyventojus būti labai atsargius ir, paskelbus oro pavojų, būti slėptuvėse.

Atsakydama į klausimą, kokia ginkluote pastarosiomis dienomis okupantai atakuoja Odesą, N. Humeniuk pažymėjo, kad priešas naudoja visą turimą ginklų ir technikos arsenalą – strateginę ir taktinę aviaciją, pakrančių raketinius kompleksus, dronus, antvandeninius ir povandeninius laivus.

Pareigūnė įsitikinusi, kad Rusijos kariuomenė tęs masinį Pietų apšaudymą ir ieškos naujų būdų, kaip kovoti su Ukrainos oro gynyba. Ji taip pat pabrėžė, kad Ukrainai reikia papildomų oro gynybos sistemų, nes priešas tęsia masinę raketų gamybą, nors jam taikomos sankcijos.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, liepos 20-osios naktį priešas raketomis atakavo Odesą. Miesto centre buvo sugriauta daug pastatų, žuvo 21 metų vyras. Nukentėjo ir Odesos archeologijos muziejaus pastatas.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad nuo šios savaitės pradžios Rusijos kariuomenė į Ukrainos teritoriją paleido beveik 70 įvairaus tipo raketų ir 90 smogiamųjų dronų, nuo atakų labiausiai nukentėjo pietiniai šalies regionai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją