„Situacija išlieka sudėtinga, ją apsunkina ir oro sąlygos – šėlsta audra, ji gana galinga, audringi orai dar laikysis, gal net dvi paras, bet tai tikrai netrukdys priešo raketnešiams tęsti kovinį budėjimą. Šiuo atveju raketnešis yra povandeninis. Tas pats, kuris naktį paleido raketas ir dabar toliau budi. Turint omenyje tai, ką jis pridarė naktį, laive dar yra dvi raketos „Kalibr“. Labai galimas daiktas, kad jis plauks į bazavimosi punktą papildyti atsargų arba į jūrą bus išsiųstas kitas povandeninis laivas“, – sakė N. Humeniuk.

Pareigūnė pridūrė, kad apie tai bus pranešta papildomai.

N. Humeniuk taip pat pažymėjo, kad, nepaisydami audros, Juodojoje jūroje budi 15 priešo laivų. Anot jos, Rusija pranešė apie galimus laivybos sunkumus ir ruošia dar vieną provokaciją, dėl kurios perspėjo tarptautiniai partneriai.

Pareigūnė taip pat teigė, kad priešui pietuose trūksta šaudmenų. Tai rodo sumažėjęs apšaudymų skaičius. Kartu ji konstatavo, kad nuo apšaudymų nukenčia civiliai gyventojai.

Atsakydama į klausimą apie oro gynybos stiprinimą pietuose, N. Humeniuk pranešė, kad po galingų atakų prieš Ukrainos uostų infrastruktūrą dalis tarptautinių partnerių perduodamų priemonių bus skirta tų objektų, kurie yra kritiškai svarbūs, apsaugai.

Kaip jau buvo pranešta, Ukrainos gynybos pajėgos liepos 27-osios naktį sunaikino aštuonis dronus „Shahed-136/131“, kuriais įsibrovėliai rusai atakavo Ukrainą iš pietryčių.

Per naktinę raketų „Kalibr“ ataką Odesos srityje buvo sugriautas uosto administracinis pastatas, apgadintos gamybinės patalpos, žuvo apsaugos darbuotojas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją