Aktorė, kuri turi du „Oscaro“ apdovanojimus, pasakė, jog ji nežinojo apie tai, kad Ramzanas Kadyrovas yra siejamas su žmonių dingimais, namų padegimais ir neteisėtais nužudymais Čečėnijoje.

„Be galo gailiuosi, kad apsilankiau tame renginyje, – parašė H. Swank laiške agentūrai „The Associated Press“. – Jei būčiau iki galo supratusi, koks tai bus renginys, niekada nebūčiau jame dalyvavusi.“

H. Swank šį laišką parašė po to, kai Tarptautinė žmogaus teisių gynimo organizacija „Human Rights Watch“ sukritikavo ją, belgų aktorių Jeaną Claude‘ą Van Damme‘ą bei britų smuikininkę Vanessą Mae už apsilankymą koncerte, kuris, organizacijos teigimu, „sumenkino nesuskaičiuojamų žmogaus teisių pažeidimo aukų kančias“.

R. Kadyrovo 35-ojo jubiliejaus, kuris buvo švenčiamas spalio 5 d., proga jo vyriausybė Čečėnijos provincijos sostinėje Grozne organizavo prašmatnų koncertą. Groznas, kuris nuo 1994 m. per du karus tarp Rusijos ir čečėnų separatistų buvo sulygintas su žeme, dabar jau atstatytas.

Pasveikinti R. Kadyrovo į sceną, kuri buvo įrengta tarp didžiulės mečetės ir neseniai pastatyto verslo centro, susirinko dešimtys Rusijos politikų ir popžvaidžių.

Sakydama kalbą H. Swank pasidžiaugė Čečėnijos vadovybės „aistra užtikrinant taiką ir rengiant kažką gražaus“. Atsiprašyme ji pareiškė, kad kvietime į koncertą nebuvo paminėtas R. Kadyrovo gimtadienis.
R. Kadyrovas neigia, kad yra susijęs su žmogžudystėmis ir sako, kad šie kaltinimai yra išgalvoti siekiant apjuodinti jo reputaciją.