19-mečiui T. Chungui pareikšti kaltinimai dėl atsiskyrimo, pinigų plovimo ir sąmokslo skelbti ardomąjį turinį. Dviem dienomis anksčiau jis buvo sulaikytas vienoje Honkongo kavinėje priešais JAV konsulatą.

T. Chungas anksčiau priklausė nedidelei grupei „Student Localism“, pasisakiusiai už Honkongo nepriklausomybę nuo Kinijos.

Ši grupė išformavo savo tinklą Honkonge netrukus prieš Kinijai patvirtinant naują saugumo įstatymą šiam miestui, tačiau tarptautiniai jos skyriai tęsia veiklą.

Aptakiai suformuluotu teisės aktu, kuris įsigaliojo birželį, kriminalizuojamas tam tikrų nuomonių reiškimas, pavyzdžiui, nepriklausomybės ar didesnės Honkongo autonomijos propagavimas.

T. Chungas ir dar trys „Student Localism“ nariai pirmąkart buvo sulaikyti liepą dėl įtarimų kurstant atsiskyrimą per pranešimus socialiniuose tinkluose.

Tačiau antradienio rytą T. Chungą vėl sulaikė policininkai civiliniais rūbais. Tai įvyko keli metrai nuo JAV konsulato.

Mažai žinoma grupė, pasivadinusi „Honkongo draugais“, netrukus paskelbė pareiškimą, sakydama, jog bandė pasirūpinti, kad T. Chungas tą dieną patektų į JAV konsulatą ir pasiprašytų prieglobsčio.

T. Chungas buvo sulaikytas iki jo pasirodymo teisme ketvirtadienio rytą. Buvo atsisakyta paleisti jį už užstatą.