Apie 100 žmonių susirinko į sarkastiškas „krūtų eitynes“ prie policijos būstinės Vančajaus rajone. Vieni dalyviai laikė liemenėles, o kiti buvo jas užsidėjęs virš kitų drabužių.

„Geriau pasisaugokit, nes vieną dieną policija gali apkaltinti mus užpuolus juos peniu arba sėdmenimis“, – vienas pusnuogis aktyvistas, užsidėjęs juodą liemenėlę, sakė miniai.

66 metų pensininkas Jamesas Honas, buvęs mokytojas, dėvėjo rožinę liemenėlę ant baltų marškinėlių.

„Liemenėlę užsidėjau pirmąkart per savo gyvenimą, – jis sakė naujienų agentūrai AFP. – Panaudojome šį gana keistą būdą, kad pasakytume pasauliui, kaip visa tai absurdiška.“

Minia skandavo „Krūtys nėra ginklais – grąžinkit laisvę mūsų krūtims“, taip pat „Gėda policijai“, o vienas atstovas įteikė peticiją policijos pareigūnui.

30-metė Ng Lai-ying ketvirtadienį buvo nuteista dėl „policijos pareigūno užpuolimo“ per kovą vykusį chaotišką protestą prieš prekiautojus, atvykstančius į Honkongą iš kitų Kinijos regionų.

Ta moteris buvo pripažinta kalta, kad trenkė krūtimi į ranką policijos vyriausiajam inspektoriui Chan Ka-po. Ji buvo paleista už užstatą, kol bus nagrinėjama apeliacija.

„Nutartis yra absurdiška. Kaip krūtys gali būti ginklas? Pykstame, bet taip pat bijome, kad ši precedentas suvaržys moterų teises dalyvauti protestuose“, – sakė judėjimo „Honkongo moterų koalicija už lygias galimybes“ aktyvistė Ng Cheuk-ling sakė AFP.

„Policija turi peržiūrėti savo taisykles, kaip elgtis su protestuotojomis“, – pridūrė ji.

Ng Lai-ying anksčiau sakė teismui, kad iš baimės sušuko „Nepadorus užpuolimas!“ tuojau po to, kai vyriausiojo inspektoriaus Chan Kapo ranka atsirėmė į jos kairiąją krūtį, kai pareigūnas nesėkmingai mėgino sugriebti jos rankinės diržą, nurodė dienraštis „South China Morning Post“.

Tačiau teisėjas Michaelas Chan Pik-kiu sakė, kad ta protestuotoja „pasinaudojo savo moteriška tapatybe, kad išpūstų kaltinimus, esą pareigūnas ją grabaliojo“.

Anot teisėjo, kaip anksčiau nurodė laikraštis, toks elgesys buvo piktavališkas ir pakenkė pareigūno reputacijai.