Pagrindinės Hondūro gyventojų emigraciją į JAV skatinančios priežastys yra skurdas ir siautėjančios gaujos, daugelis žmonių laiko emigraciją vienintele galimybe išsigelbėti ir užsitikrinti normalų gyvenimą.

Apytikriai 750 tūkst. hondūriečių gyvena už šalies ribų. Remiantis Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) duomenimis, apie 600 tūkst. iš jų gyvena JAV.

Hondūras turi 9 mln. gyventojų. Pasaulio banko duomenimis, beveik du trečdaliai hondūriečių (5,5 mln. žmonių) gyvena skurde, vienas iš penkių hondūriečių gyvena ypač dideliame skurde.

Pasaulio banko teigimu, Hondūre taip pat fiksuojamas aukščiausias Lotynų Amerikoje ekonominės nelygybės lygis.

San Pedro Sulos miestas (antras pagal dydį Hondūre) daugelį metų laikomas vienu pavojingiausių miestų pasaulyje. Padėtis likusiame Hondūre ne ką geresnė.

Hondūre sąlygos vaikams ir paaugliams dažnai dar blogesnės, ir tai paaiškina, kodėl tiek daug žmonių emigruoja vieni arba šeimomis. Paaugliai berniukai dažnai patiria spaudimą prisijungti prie gaujų ir sulaukia grasinimų mirtimi, jei to nepadarys. Tuo tarpu paauglės mergaitės verčiamos būti gaujų narių merginomis, o atsisakius, joms gresia išprievartavimas arba nužudymas.

Šalyje moterys taip pat susiduria su aukštu smurto lygiu. 2015 metais 417 moterų žmogžudystės buvo tiesiogiai susijusios su jų lytimi.