Pirmasis posėdis įvyko pirmadienį Kaire. Kartu su kitais septyniais verslininkais H. Mubarako sūnūs kaltinami sukčiavimu parduodant Egipto banko "Al Watany” akcijas. Per posėdį Gamalis ir Alia atmetė Generalinės prokuratūros pateiktus kaltinimus. Nors advokatas pareikalavo paleisti H. Mubarako sūnus į laisvę, teisėjas nusprendė palikti Alią ir Gamalį už grotų. Kiti kaltinamieji, praneša CNN, paleisti už užstatą, bet jiems uždrausta išvykti iš Egipto.

"The Egypt Independent” duomenimis, tyrėjai teigia, kad H. Mubarako sūnūs ir jų bendrininkai machinacijomis pasisavino daugiau kaip 2,5 milijardo Egipto svarų (413 milijonų dolerių) ir vėliau juos pervedė į sąskaitas užsienio bankuose.

Kitas teismo posėdis turėtų įvykti šių metų rugsėjo 8 d.

H. Mubarako sūnūs, suimti 2011 metų balandį kartu su savo tėvu, tų pačių metų rugpjūtį stojo prieš teismą dėl kaltinimų korupcija. 2012 metų birželio 2 d. H. Mubarakas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos dėl demonstrantų žūties per protesto akcijas 2011 metų sausio-vasario mėnesiais. Kaltinimai H. Mubarako sūnums buvo panaikinti dėl senaties. Bet jie liko kalėjime laukti naujo teismo.