Kaip pareiškė teisėjas, "H. Mubarakas paleidžiamas į laisvę, jeigu jis nėra kaltinamasis kitose bylose”. Prašymą dėl paleidimo buvo padavęs eksprezidento advokatas Faridas ed Dibas.

Visi įstatymo numatyti H. Mubarako kardomojo kalinimo terminai seniai praėjo, o įkalinimas iki gyvos galvos buvo anuliuotas Apeliacinio teismo sprendimu. Praėjusių metų pabaigoje teisėjai patenkino gynybos prašymą ir nusprendė peržiūrėti protestuotojų žūties bylą.

Balandžio pradžioje H. Mubarakui buvo iškelta nauja baudžiamoji byla dėl korupcijos. Balandžio 7 d. EAR generalinis prokuroras Talaatas Ibrahimas Abdallah sankcionavo buvusio valstybės vadovo sulaikymą 15 dienų, kadangi tiriamos neteisėto valstybės lėšų pasisavinimo aplinkybės. Per kelerius paskutinius H. Mubarako valdymo metus iš valstybės iždo buvo pagrobta daugiau kaip 1,1 milijardo Egipto svarų (apie 160 milijonų dolerių).

Šiuo metu teisėjas sprendžia, ar H. Mubarakas, kuris dabar laikomas vienoje iš sostinės karinių ligoninių, galės išeiti į laisvę de facto.