Apsaugininkai sučiupo 46 metų Paavo Arhinmaki ir jo draugą penktadienio vakarą per tradicinę Suomijos vidurvasario šventę, kai pora baigė purkšti grafitį ant geležinkelio tunelio sienos Vantoje, Pietų Suomijoje.

Ant grafičių buvo užrašas: „Pasaulio dominavimas ir puikus karjeros žingsnis“. Regioninės priežiūros vadovas Eero Liehu iš Suomijos transporto infrastruktūros agentūros AFP sakė, kad nuvalyti grafitį užtruko daugiau nei tris valandas ir kainavo 3500 eurų.

P. Arhinmaki, atsakingas už kultūrą ir laisvalaikį Suomijos sostinėje, šeštadienį feisbuke atsiprašė. „Buvo tikrai kvaila man ir mums taip elgtis. Kažkodėl mane užliūliavo mintis, kad galima piešti ant tokių pilkų betoninių sienų, ant kurių jau buvo pripaišyta ir kurios yra toli nuo akių“, - parašė jis. „Tai buvo visiškai neapgalvota (...) nes yra ir leistinų sienų“, - pridūrė Helsinkio politikas.

Policija tiria atvejį dėl turto sugadinimo ir geležinkelių eismo sutrikdymo.

P. Arhinmaki Suomijos žiniasklaidai sakė nemanantis, kad jo veiksmai buvo tokie rimti, jog negalėtų toliau eiti pareigų. Jis feisbuke aiškino esąs grafičių entuziastas dar nuo vaikystės, praėjusios Helsinkio Pasilos rajone, kadaise garsėjusiame brutalistine architektūra, dabar tai – šurmuliuojantis biurų ir transporto centras. Jis papasakojo, kas buvo pavaizduota pirmadienį nuvalytame grafityje: „Viduryje – Pasilos daugiaaukščiai pastatai, fone – Pasilos siluetas“.

P. Arhinmaki yra buvęs parlamentaras ir Kairiųjų aljanso lyderis. 2011–2014 m. jis buvo kultūros ir sporto ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją