H.Clinton sakė, kad Jungtinės Valstijas dar vertina šį teismo sprendimą, tačiau taip pat paragino valdančiąją kariškių tarybą užtikrinti, kad ateinantį šeštadienį vyksiantys prezidento rinkimai būtų "taikūs, sąžiningi ir laisvi".

"Negalima žengti atgal demokratiniame perėjime, kurio pareikalavo Egipto žmonės", - H.Clinton sakė bendroje spaudos konferencijoje su gynybos sekretoriumi Leonu Panetta ir jųdviejų kolegomis iš Pietų Korėjos.

"Tikimės, kad laikydamasi įsipareigojimų, kuriuos davė Egipto žmonėms, Aukščiausioji ginkluotųjų pajėgų taryba atliks visos valdžios perdavimą demokratiškai išrinktai vyriausybei", - pažymėjo H.Clinton.

JAV diplomatijos vadovė pridūrė, kad egiptiečiai, pernai dalyvavę masiniuose protestuose, "leido aiškiai suprasti, kad jie nori prezidento, parlamento ir konstitucinės santvarkos, kuri atspindėtų jų valią ir atitiktų jų siekius (sulaukti) politinių ir ekonominių reformų".

"Būtent to jie nusipelnė", - sakė H.Clinton.

Egipto aktyvistai sako esantys susirūpinę, kad naujausias teismas sprendimas faktiškai paverčia niekiniu išrinktąjį parlamentą ir grąžina valdžią ginkluotosioms pajėgoms, kurios kontroliavo Egiptą nuo ilgamečio prezidento Hosni Mubarako nuvertimo.