Stotis CNN, remdamasi aukštu JAV vyriausybės atstovu, penktadienį skelbė, kad JAV aktyviai ruošiasi „reikšmingai“ atakai kitą savaitę. Aukšti JAV pareigūnai keršto smūgį esą laiko neišvengiamu. Pasak atstovo, ir Izraelio, ir JAV vyriausybės rengiasi Irano atakai, „kuri gali būti įvairių formų“. Spėjama, kad gali būti taikomasi ir į JAV, ir į Izraelio taikinius. Tačiau abiejų šalių vyriausybės nežino, „kada ir kaip Iranas planuoja atsakomąjį smūgį“.

CBS, remdamasi JAV vyriausybės pareigūnais, kalbėjo apie JAV žvalgybinę informaciją, kad Iranas rengiasi atakai panaudojant dronus ir sparnuotąsias raketas. Tačiau nežinoma, ar jos bus paleistos iš Irano teritorijos, ar veikiau iš Irako ar Sirijos.

Per oro smūgį prieš Irano ambasadą Sirijos sostinėje Damaske pirmadienį žuvo du įtakingos Irano revoliucinės gvardijos brigados generolai ir dar penki nariai. Iranas tada paskelbė apie kerštą. Izraelio premjeras Benyaminas Netanyahu savo ruožtu pagrasino padariniais, jei Iranas surengs ataką prieš jo šalį.

Apie Irano grasinimus Izraeliui buvo kalbama ir ketvirtadienį per JAV prezidento Joe Bideno ir B. Netanyahu pokalbį telefonu.