„Izraelio okupantams Dženine subombardavus gyventojų grupę šeši žmonės žuvo“, – paskelbė Vakarų Krante įsikūrusi palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.

Palestiniečių oficiali naujienų agentūra „Wafa“ informavo, kad sekmadienį Dženine buvo įvestos gausios Izraelio kariuomenės pajėgos.

Smurtas Vakarų Krante paaštrėjo po to, kai 2023 m. spalio 7 d. „Hamas“ surengė beprecedentį išpuolį prieš Izraelį iš Gazos Ruožo. Pagal AFP skaičiavimus, kurie remiasi oficialiais Izraelio duomenimis, teroristų atakos metu žuvo apie 1 140 žmonių, daugiausiai civilių.

Atsakydamas į tai Izraelis bombarduoja Gazą ir ten įvedė savo karius. Anot „Hamas“ vadovaujamos Gazos sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio operaciją žuvo mažiausiai 22 722 žmonės, daugiausiai moterys ir vaikai. Tuo metu Vakarų Krante žuvusiųjų skaičius pasiekė mažiausiai 327, remiantis palestiniečių Sveikatos apsaugos duomenimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)