„Kiekviena civilio žūtis yra tragedija. Darome viską, ką galime, kad civilių nebūtų pavojaus zonoje. „Hamas“ tuo tarpu daro viską, kad juos ten sulaikytų“, – kalbėjo B. Netanyahu. Jis pažymėjo, kad Izraelis mėto skrajutes, „mes skambiname jiems į mobiliuosius telefonus ir sakome: „Išvykite“. Ir daugelis išvyko“.

Po „Hamas“ teroristų Izraelio pietuose surengtų žudynių, kurios pareikalavo apie 1 200 aukų, Izraelio pajėgos surengė daug oro antskrydžių Gazos Ruože ir pasiuntė sausumos dalinius į blokuojamą regioną. Per mūšius ir atakas, palestiniečių duomenimis, žuvo daugiau kaip 11 000 žmonių. Dėl civilių aukų tarptautinėje bendruomenėje vis garsiau skamba kritika Izraeliui. Izraelio kariuomenė savo ruožtu kaltina „Hamas“ rengiant atakas iš gyvenamųjų teritorijų ir ligoninių ir naudojant civilius kaip gyvuosius skydus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)