Jungtinių Tautų agentūros Palestinos pabėgėliams (UNRWA) direktorius Gazoje trečiadienį pranešė, kad į Chan Junio mieste esantį pastatą, kuriame glaudėsi 800 žmonių, pataikius dviem tanko sviediniams devyni žmonės žuvo ir dar 75 buvo sužeisti.

„Mums kelia didžiulį susirūpinimą šiandien gauti pranešimai apie smūgius UNRWA prieglaudai viename iš miesto rajonų pietinėje Gazos dalyje, kurioje, kaip teigiama, glaudėsi daugiau nei 30 000 namus palikusių palestiniečių, bei vėliau pasirodžiusios žinios apie pastate kilusį gaisrą“, – sakė Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo tarybos atstovė Adrienne Watson.

Pražudytas nekaltas gyvybes ji pavadino tragedija ir pasakė, kad girdint apie tris mėnesiu trunkančiame kare žuvusius ir sužalotus vaikus „plyšta širdis“.

Nors Jungtinės Valstijos toliau tvirtai remia Izraelio siekį apsiginti nuo „tarp civilių gyventojų besislepiančių „Hamas“ teroristų“, A. Watson pasakė, kad „Izraelis vis tiek turi pareigą apsaugoti civilius, įskaitant humanitarinę pagalbą teikiančius darbuotojus ir objektus“.

NST atstovė taip pat pabrėžė, kad prezidentas Joe Bidenas yra pasiryžęs toliau „dirbti, kad būtų didinamos gyvybiškai svarbios humanitarinės pagalbos Gazai apimtys bei namo grįžtų visi joje laikomi įkaitai“.

Valstybės departamentas taip pat pasmerkė išpuolius prieš JT prieglaudą ir pabrėžė, kad humanitarinius darbuotojus būtina apsaugoti, kad jie galėtų civiliams teikti gyvybiškai svarbią pagalbą.

Izraelio kariuomenė antradienį pranešė „apsupusi“ Chan Junį, didžiausią miestą Gazos pietuose, tapusį pastaruoju metu vykstančių kovų epicentru.

Išpuolis prieš prieglaudą didžiausiame pietų Gazos mieste sulaukė tarptautinės bendruomenės pasmerkimo, o Jungtinės Tautos pareiškė, jog jis rodo, kad yra „akivaizdžiai nesilaikoma“ karo taisyklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją